Een stappenplan voor een mooie en stralende huid van binnenuit:

(90% van een mooie huid komt van binnenuit.)

Stap 1 Water en citroen (hydratatie voor een goede vochtbalans)

Wat een super begin van de dag is, is om te beginnen met een glas water met citroen. Dat heeft een positief effect op je gehele gezondheid. Na het opstaan begin je de dag met 2 glazen lauw water met een halve citroen uitgeperst. De verfrissende smaak zorgt ervoor dat je goed wakker wordt, het stimuleert de spijsvertering en het ontgift je lichaam en bovendien zitten citroenen vol met vitaminen en mineralen.

Stap 2 Zorg voor een gezonde darmflora Onze darmflora heeft een belangrijke invloed op celprocessen, zoals het immuunsysteem, het metabolisme, de werking van het brein en de hormoonhuishouding. Een verzwakte balans verstoort de samenwerking met al deze systemen en wakkert ontstekingsprocessen aan. Hierdoor komen darmproblemen vaak tot uiting in huidproblemen zoals acne, rosacea en eczeem. Darmbacteriën leven van het voedsel dat wij onszelf (en die bacteriën) dagelijks geven. Voor het goed voeden van onze darmflora geld een belangrijke vuistregel: is het schadelijk voor je darmen, dan is het ook schadelijk voor je huid, en vice versa. Uit vele onderzoeken blijkt dat het Mediteraanse voedingspatroon, rijk aan Groenten, Fruit, noten, olijfolie, zeevoedsel en met mate peulvruchten zorgt voor een gezondere darmflora en daarmee een gezondere huid.

Stap 3 Beweging Beweging zorgt voor een betere doorbloeding. Dit helpt ook mee aan een beter opname van onze voedingsstoffen zowel van binnenuit als van buitenaf. Door regelmatig gematigd te sporten verhogen we de natuurlijke antioxidantenlevels en verminderen we de schade door oxidatieve stress.

Stap 4 (Beauty)supplementen Onze huid verzorgen is belangrijk, dat weten we allemaal. En dat onze huid ook verzorgd moet worden aan de binnenkant is ook bekend. Echter, er zitten tegenwoordig veel minder vitamines en mineralen in onze voeding dan we nodig hebben. Daarom adviseren wij een extra aanvulling voor je huid met een goed opneembare multivitaminen, ondersteunende prebiotische vezels en een goed opneembare omega-3 product

Want als onze huid niet genoeg krijgt via de voeding dan zal dat via supplementen toch binnen moeten komen want ons lichaam en de huid heeft het wel nodig. Krijgt het niet voldoende binnen dan zal het je reserves op gaan vreten waardoor je juist meer huid (maar ook haar) problemen gaat krijgen. Wil je meer bereiken met je huid en/of je energieker voelen ga dan zeker de juiste voedingssupplementen nemen. Wat in eerste instantie belangrijk is, is om te weten of onze cellen wel in staat zijn om de juiste voedingsstoffen (dus ook supplementen) op te kunnen nemen. Onze huidige leefstijl zorgt bij veel mensen voor een verkeerde vetzurenbalans. Hiermee worden onze celmembranen steeds harder en komen onze voedingsstoffen niet meer goed in onze cellen en kunnen de afvalstoffen ook moeilijker afgevoerd worden. Dit heeft vele gevolgen voor onze totale gezondheid maar ook zeker voor ons verouderingsproces (wat hiermee versnelt plaatsvind)

Dit is eenvoudig te meten met een vetzurenbalanstest. Laat je hierbij door ons adviseren en neem niet zomaar lukraak wat vitamines. 

Wij van Skills of Beauty kunnen allemaal, als je dat zou willen, de vetzurenbalanstest bij je afnemen.

Stap 5 Slaap

En slaap voldoende, ’s nachts worden afvalstoffen afgevoerd. Vooral de diepe slaap is van belang, hier wordt het groeihormoon aangemaakt en vinden er allerlei herstelprocessen plaats.

Extra Stap Detox Je Huid voor een Dag

‘Detox’ betekent ontgiften, ontzuren of ontslakken. Het reinigen van je lichaam van binnen en van buiten om afval-, en gifstoffen kwijt te raken. Deze krijgen we binnen door ongezonde voeding, stress, milieuvervuiling, medicijnen, chemicaliën, producten via de huid. Een deel van deze gifstoffen verwijderd ons lichaam zelf weer maar doordat we er tegenwoordig te veel van binnen krijgen hopen gifstoffen op waardoor de werking van onze organen verslechtert en er allerlei klachten kunnen ontstaan.